Warning: Trying to access array offset on value of type null in /usr/www/users/pulche/beopen/wp-content/plugins/wp_beope.php on line 33
Klára Havrdová - Be Open
 

OSOBNÍ PROFILBc. Klára Havrdová

Bezpečí, přijetí, respekt, tolerance a podpora jsou témata, kterým se ve škole v současné době věnuji nejvíce a považuji je ve výchovně vzdělávacím procesu za zásadní. Mým cílem je vytvářet (nejen) dětem bezpečné a podnětné prostředí plné respektu a porozumění, které jim dává možnost svobodně se rozhodovat a zároveň učí nést plnou zodpovědnost za svá rozhodnutí.
Od své původní profese grafičky jsem se odklonila, když jsem byla na rodičovské dovolené se svými dětmi. Založila jsem mateřské centrum, kde jsem vedla výtvarné kroužky pro předškolní a školní děti. Pak se mi naskytla možnost učit výtvarnou výchovu na druhém stupni základní školy. Byla to úžasná zkušenost, kde jsem mohla propojit svoji původní profesi s pedagogikou, kterou jsem vystudovala na FF UK. Zanedlouho jsem dostala nabídku učit na prvním stupni, kde jsem zůstala dodnes.
Působila jsem celkem na čtyřech školách, třech státních a jedné soukromé. Vždy jsem se zajímala o klima školy a třídy, problematiku primární prevence a celkovou psychosociální podporu nejen dětem, ale i pedagogům a rodičům. Absolvovala jsem Specializační studium pro metodiky prevence, začala jsem vykonávat roli metodičky prevence a více se věnovala poradenství. Pracuji také pro organizaci Meta, o.p.s., která podporuje vícejazyčné děti a mládež ve vzdělávání a spolupracuje s učiteli. Mé téma v Metě je opět klima třídy a školy, tedy vše, co napomáhá, aby všichni ve škole cítili pocit bezpečí a přijetí.
V rámci psychohygieny utíkám do hor nebo k moři. Pokud mi toto čas nedovolí, háčkuji nebo jinak kreativně zaměstnávám ruce Mám ráda dobrou kávu a literaturu, design, poslech hudby hodně nahlas a jízdu vlakem. Nejvíce si však cením času stráveného se svojí rodinou.
Klára Havrdová
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image